THE BASIC PRINCIPLES OF קטרקט

The Basic Principles Of קטרקט

The Basic Principles Of קטרקט

Blog Article

שלחו אלינו בטופס למטה את שאלתכם/ תגובתכם: שם אימייל תגובה

במידה ומופיעים חלק מהתסמינים הנ"ל, מומלץ לפנות לרופא עיניים לצורך אבחון וטיפול.

מנתח מנוסה יתמודד עם המצב תוך כדי הניתוח כך שבסיום הניתוח המטופל ייהנה מאיכות ראיה כמצופה.

במהלך ניתוח הקטרקט מחליפים את העדשה הטבעית של העין, שהפכה להיות עכורה, בעדשה מלאכותית תוך עינית שקופה, המאפשרת לחזור ולראות בבהירות.

נדגיש כי מקרים אלה הם נדירים, אך בכל מקרה של כאבים, ירידה בראיה, או אודם בעין לאחר הניתוח, יש לפנות מיד לרופא לבדיקה ומעקב. לקריאה נרחבת על סיכונים בניתוח קטרקט ניתן לקרוא כאן.

פרופ' מרקוביץ, ד"ר מיכאלי, ד"ר גרינבאום, פרופ' ברקת, פרופ' בכר, ד"ר אבולעפיה, ד"ר לויה,

קטרקט תת-קפסולרי אחורי הוא הסוג השלישי והנדיר יותר. קטרקט זה מופיע מאחורי קופסית העדשה, ולרוב מתאפיין בסינוור, ופגיעה בראיה מקרוב.

כיום, בזכות טכנולוגיה מתקדמת, ומאגר רחב של רופאים מיומנים בתחום, ניתן לטפל בקלות יחסית וביעילות רבה בקטרקט באמצעות ניתוח, ולהחזיר למטופל את איכות הראיה ואיכות החיים למוטב.

תוספת זו תעלה, בממוצע, בעוד כמה אלפי שקלים. (קיימים מקרים בהם המחיר עבור ניתוח רגיל וניתוח לייזר יהיו זהים – כך שיש לבדוק זאת ספציפית עם כל מרפאה ומרפאה)

כמו כן, לא ניתן במסלול הציבורי, לקבל עדשות פרימיום מולטיפוקליות ללא תשלום. העדשה שמסופקת היא עדשה חד-מוקדית ("מונופוקלית") . (להסבר נוסף על סוגי העדשות השונות בניתוח קטרקט – ראה כאן).

במצב זה עלולים להתפתח תסמינים דומים לקטרקט רגיל כגון ערפול הראיה, סינוור, טשטוש החדות וכו', אך לא מדובר בקטרקט "אמיתי", והשם עלול להטעות ולהרתיע. לקריאה נוספת על קטרקט משני לחצו כאן.

חשוב להביא לפגישה עם רופא העיניים את התיק הרפואי ובו פירוט של היסטוריה רפואית עדכנית, כולל מידע מקיף על טיפולים, ניתוחים ותרופות קבועות שהמטופל נוטל.

שימו לב: בדקו מה הביטוח שלכם מכסה, התייעצו טלפונית עם מזכירות הרופאים!

בניתוח להסרת קטרקט מתבצע פתח זעיר בקרנית העין, העדשה העכורה מוסרת ובמקומה מושתלת עדשה חדשה. הניתוח הינו קצר ובטוח, ואורך לרוב כחצי שעה. [לקריאה נוספת ניתן ניתוח קטרקט לפנות למאמר המדריך למתחיל]

Report this page